Image Image Image Image Image
"Jonathan has photographed International Alert's work in three different continents. He always becomes part of the team, needs a minimum amount of support and delivers stunning images which convey a real sense of humanity."
Phil Vernon
Director of Programmes
International Alert
"Whether on a farm in East Africa, a Trawler in the Atlantic or a Royal Palace in London, Jonathan consistently delivers photography that makes us look good to our clients. "
Paul Campbell
Director of Purple Patch Group
"Quality photography is absolutely essential to our brand. It’s who we are, what we do and the impact we have on the world. And that means working with a photographer like Jonathan, who understands what we are trying to achieve with our work."
THOM MCKAY,
Director of Communications
RTKL.COM
"Jonathan has been a pleasure to work with, professional, well organised, creative and always delivering to the brief. Considering the breadth of topics we have asked him to work on around the world, he has also shown himself to be resourceful and flexible. "
Judith Batchelar,
Director of Sainsbury's Brand
"Jonathan has travelled to Intergen's power plants in Mexico, Australia and Europe and produces consistently high quality photography. Intergen's values are all about a high-quality work force for which we consider him part of. "
Mark Somerset,
Vice President
InterGen Europe
"Waiting on a quote from the British Red Cross "
Wendy Solesbury MBE
Youth Development Manager, British Red Cross
"We work with photographers that try to capture the essence of our work and reflect our company values in terms of design. Jonathan produces excellent results every time with creative flair. He is highly professional to work with as well as personable. "
Sean Collins & James Felstead
Directors of CGL Architects.
"Whether on a farm in East Africa, a Trawler in the Atlantic or a Royal Palace in London, Jonathan consistently delivers photography that makes us look good to our clients. "
Paul Campbell
Director of Purple Patch Group
"Jonathan has been a pleasure to work with, professional, well organised, creative and always delivering to the brief. Considering the breadth of topics we have asked him to work on around the world, he has also shown himself to be resourceful and flexible. "
Judith Batchelar,
Director of Sainsbury's Brand
"Waiting on a quote from the British Red Cross "
Wendy Solesbury MBE
Youth Development Manager, British Red Cross
"Jonathan Banks has captured the faces of different people that vividly represent the human side of the conflict of Nagorno-Karabakh where each individual remains above all a human being with his or her right to be what they are, wherever they live, with dignity and in peace. "
EU Ambassador in Yerevan
"Jonathan has travelled to Intergen's power plants in Mexico, Australia and Europe and produces consistently high quality photography. Intergen's values are all about a high-quality work force for which we consider him part of. "
Mark Somerset
Vice President, InterGen Europe
X

designer

14

Jan

Nando’s UK Creative Headquarters

  • By Jonathan Banks

Last year I photographed the Nando’s newly refurbished head office reception space in Putney, as designed by Fusion DNA.

Fusion DNA have created a space that looks and feels in the same vein as one of Nando’s restaurants. There is the familiar Nando’s pallet of earthy tones contrasting with vibrant chilli flashes of colour. The design employs African patterns and natural materials with a variety of textures. The reception desk is polished concrete and is set against a bespoke tiled wall with feature pendants above. There is a ribbon light that leads you into the seating area which comprises of a huge feature wooden slat bench curving and twisting to define the reception waiting area.

Also on the ground floor is a large conference room with a bespoke boardroom table made by Forest to Home. The room opens out on to a courtyard for those meetings in the summer to spill out into. There are several other smaller meeting rooms with feature pieces of furniture, pendant lights and artwork.

The spiral stair case is constructed from polished layered plywood and is intertwined by a tube slide that I just had to try whilst there! On the first floor is a large break out / kitchen point for informal meetings. There are also a number of “class rooms” for staff training. Plants seem to grow wherever they can, with a plant wall in the reception area, wall hung planters in the breakout / kitchen space and numerous large planters dotted around.

Nando’s has so far bucked the trend of the slowdown of the casual dining sector and has plans to further expand its restaurant estate in 2019.

For more information check out -

Fusion DNA

Nando's

09

Jan

Work, rest and play – IQL

The idea of the workplace has changed dramatically in recent years. No longer just a physical setting, done right, the workplace can contribute to enhanced employee health and wellbeing, create a sense of community and improve pride in a place of work.

I was tasked to photograph the new International Quarter London building, which is a joint venture between Lendlease and LCR, designed specifically as the new headquarters for the Financial Conduct Authority (FCA).

Sitting within a 22 acre site that connects seamlessly to Queen Elizabeth Olympic Park and the emerging Cultural and Education District, IQL is in the heart of Stratford. Combining workplace design expertise, Stratford’s green open spaces and outstanding transport connectivity, FCA staff will also have access to a range of facilities including an onsite gym, large roof terrace and 200-seat auditorium.

The new building was designed by world-acclaimed architects, Rogers Stirk Harbour + Partners, to emulate the very latest thinking behind progressive ways of working. With the health and wellbeing of its occupants at the very forefront, it boasts stunning views of the City of London, as well as innovative design features. A key feature of the building is the atrium which has been designed as an open working environment. There are different work settings within the atrium for people to either work together or on their own.

The building has achieved the highest environmental rating for materials used. Innovative Closed Cavity Facade cladding monitors the position of the sun and adjusts the blinds accordingly, working with multi-service chilled beams to keep temperatures comfortable in the building without compromising on maximising natural light for its occupants from the floor to ceiling windows. 100% fresh air is circulated throughout the building, forming a healthy and stimulating environment to work in.

Around 6,300 employees are now established at IQL with the FCA and Unicef moving their headquarters to the development over the summer. They join TfL who moved to their new building, 5 Endeavour Square, in September 2017. Construction of the third commercial building is in progress, with space there pre-let to Cancer Research UK and British Council. Together they shall bring around 2,400 further staff to IQL when they move in late 2019 and early 2020 respectively.

For more information go to - LendleaseRogers Stirk Harbour + PartnersInternational Quarter London

15

May

Innovative connectivity in Office Design featured in FX Magazine

  • By Jonathan Banks

My photographs were featured in the April edition of FX Magazine. The four page article showcases the London offices designed by CallisonRTKL for a large global tech company.  The design consultancy aimed to transform the client’s three floors into a modern, flexible space that would reflect the cutting-edge nature of the client’s brand.

From the outset, CallisonRTKL wanted to create a journey, both for visitors and employees. As well as building workstations and creating breakout areas to allow for flexible working and encourage collaboration, the designers’ brief was to create a meeting space for the client’s sales team and visiting customers.

The fifth floor is dedicated to the new visitor centre, for both new and existing customers. With a red wall and light strips, the reception desk makes a high-impact first impression. The ‘lines of light’ are a key part of the design concept, being a three dimensional manifestation of the human and digital connections of the business. Adjacent to the reception is a waiting area with various types of seating, a new customer lounge and focus rooms.

The open area connects with the main meeting suite via timber links on both sides, while the dynamic lines of light highlight the route through the corridors. There is an emphasis on connectivity of systems, data, people, physical areas, knowledge sharing and collaboration. Some 22 meeting rooms are placed at angles from each other to avoid long, narrow corridors, reduce acoustic reverberation and assist way-finding through tonal coding of floor and wall finishes

The LED dali lighting system is fully dimmable, and lighting and daylighting are linked along with the external blinds and controls. Dedicated perimeter lighting control zones enable full daylight linking. Meeting rooms and offices are fitted with in-room temperature control systems. The fifth floor meeting suite has a multi-channel, wall mounted, scene-setting light to tune the environment to a range of scenarios.

One of the core ideas was to “bring nature in”, to balance the digital and virtual worlds with people, and humanise the space. This was interpreted throughout with the use of organic patterns, materials and finishes.

See the full article at FX Magazine

For more information go to CallisonRTKL

 

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme free